A Fénycsepp tábor egy Művészeti terápiás tábor, ami az élmény alapú, felfedező, az adott témát több síkon, - játék, zene, mozgás,képzeleti játék, alkotás – egyéni és csoport szinten átélt élményre épül.

Fontos a foglalkozások szemléletében a feladathelyzetek/megfelelési helyzetek kerülése; pl. a gyermekeket a játékokba minden alkalommal ’meghívjuk’, illetve a mit szabad  kereteire építő, megtartó felnőtt jelenlét.

Az élmény alapú alkotást minden alkalommal egyéni verbális megosztás követi, mely által a saját képeken keresztül megfogalmazhatóvá válnak az érzelmek, elfogadhatóvá, a saját tartalmak.

Minden napnak egymásra épülő, külön témája van - az adott nap témájához illeszkedő - Varázsjátékkal, mesével.  A meséket a magyar és a világ népmese kincséből válogattuk.

A tematikus foglalkozások nyitottak, amibe a gyerekeket meghívjuk – tehát, aki szeretne, választhat más tevékenységet is. De tapasztalataink szerint minden gyermek bekapcsolódik, a saját ritmusában.

Tesszük mindezt a természetben ,sok állattal körülvéve, felfedező, megélésen alapuló, játékos formában, örömteli tevékenységekben, elfogadó légkörben.

Helyszínünk: 1000nöl kert, a domboldal és a jurta.

https://www.facebook.com/lelkedotthona, és http://lelkedotthona.hu/ oldalamon további információk érhetők el a módszerekről és a korábbi táborokról.

 

A Fénycsepp tábor célja, hogy a gyermekek egy hét alatt minél több felfedezést tehessenek a természetben az állatokkal való kapcsolódásban és az alkotásban. Sok játékkal, korosztályuknak megfelelően, nem sémákat követve, hanem ismerkedve, saját képekkel és a látvánnyal egyaránt dolgozva. Egy-egy témát így felfedezünk a természetben, mozgásban, hangban, színben, formákban, anyagokban, hogy azután megfogalmazhassuk egyéni és közös alkotásokban.

 Célom, hogy a gyerekek magukkal vihessék nem csak az itt készült alkotásaikat, hanem az egyéni és közös alkotás örömét, a természet apró csodáira való rácsodálkozást.

A tábor kis létszámú 6-9 éves korosztály: 9-12 fő

Két művészetterapeuta vezetésével.

A tábor díja: 68 000 Ft, mely ár tartalmazza a felhasznált anyagokat, művészeti eszközöket és az ebédet.

A tábor végén/után lehetőség van egy tájékozódó szülőkonzultációra, ahol megosztjuk Önökkel tapasztalatainkat és -amennyiben szeretnék-, javaslatot teszünk a továbbiakra.

Jelentkezés: quirinagnes@gmail.com